VisitBreizh.com


Veelgestelde vragen

Wanneer is de beste tijd om naar Bretagne te reizen?
Wat ons betreft is het altijd de juiste tijd. Bretagne kent vier prachtige seizoenen. Hoewel je wel eens hoort dat het veel regent in Bretagne, is dat niet waar. Sommige regio's kennen zelfs meer zonne-uren dan gebieden in het zuiden van Frankrijk. Natuurlijk kent Bretagne, net als de rest van Europa, depressies maar mooi weer kan ook in Bretagne wekenlang voorkomen. Een voordeel van Bretagne is de ligging. Hoewel Bretagne in de continentale tijdzone ligt, is een groot deel van de regio gesitueerd onder Engeland. Hierdoor is het 's avonds lang licht. 

Hoe kan ik Bretagne het best reizen?
De auto is de meest geschikte vorm van transport tijdens een bezoek een Bretagne. De regio kent tal van afgelegen dorpjes, baaitjes en stranden. Om op een echte ontdekkingstocht te gaan, heb je een auto nodig. Het openbaar vervoer brengt u naar de grote steden en plaatsen maar brengt u niet op de afgelegen plekken die uw bezoek juist zo bijzonder maakt. De wegen in Bretagne zijn goed en erg rustig. Voor een rondreis per fiets, paard of wandelend is de regio ook uitermate geschikt. 

                                 

 

Ik houd van actieve vakanties, is Bretagne dan iets voor mij?
Ja, zeker! Bretagne is zeer geschikt voor actieve vakanties. Door de diversiteit in de enorme kustlijn kunt u duiken, zwemmen, windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, kanoen, zeilen en varen. Daarnaast is fietsen, wandelen,  paardrijden, mountainbiken en wielrennen enorm populair in Bretagne. U kunt actieve ochtenden afwisselen met culturele middagen in eeuwenoude steden of bijvoorbeeld een welverdiend algenbad nemen aan de kust. 


Kan ik veilig reizen in Bretagne?
U kunt zeer veilig reizen in Bretagne. De wegen zijn rustig en zeer goed onderhouden. Over het algemeen zijn de Bretonners vriendelijk en hulpvaardig. De regio kent relatief zeer weinig criminaliteit. 


Hoe lang duurt de reis naar Bretagne
Afhankelijk van uw vertrekplaats en reistempo moet u ongeveer 7 a 8 uur uitrekken voor u met de auto de Bretonse grens bereikt. Indien u dan nog naar de meest westelijk punt doorrijdt, kunt u nog eens 2 a 3 uur optellen bij uw reis. Het vliegveld van Brest is tevens goed te bereiken van Amsterdam met een overstap in Parijs of Londen.  Inclusief overstappen kunt u al binnen 5 uur in Brest zijn vanaf Amsterdam.


Ligging en privacy
De vakantiewoning maakt weliswaar onderdeel uit van ons huis maar biedt zeer veel privacy. De woning heeft een eigen ingang, een eigen tuin en u bent compleet zelfvoorzienend. Wij wonen aan de andere kant van het huis en zijn in de buurt wanneer nodig. Het huis ligt in de buurt van de uitvalswegen die u naar Morlaix of Carantec brengen. De woning ligt net buiten het dorp Taulé. Om het huis vindt u veel akkerlanden en enkele huizen en boerderijen .


Route
Rijdend op de N12 / E50 richting Morlaix, neemt u bij Morlaix de afslag: Morlaix Nord Sud – Roscoff - Saint Pol de Leon. Op de rotonde neemt u de 2e afslag: Roscoff – Saint Pol de Leon – Carantec – Taulé (D58) Na ongeveer 4 km neemt u de afslag: Taulé – Penzé – Locquenolé. Onderaan de afslag gaat u linksaf richting Locquenolé. Vervolgens neemt u na ongeveer 300 meter de eerste weg links. Na ongeveer 1 km ziet u La Clé de Taulé aan uw linkerhand. (Rijd bij het bord ‘La Clé de Taulé’ het grindpad op)


Contact
Neem voor al uw vragen contact met ons op. Wij helpen u graag.