VisitBreizh.com


Sporten

Door de enorme diversiteit in landschap en de uitgestrekte kustlijn, is Bretagne een zeer geschikte regio voor diverse sporten.

Wandelen / Nordic Walking / Hardlopen

Naast het 1300 kilometer lange wandelpad langs de kustlijn (Sentier des Douaniers) kent Bretagne talloze wandelpaden voor korte of lange wandeltochten. Kiest u voor een wandeling langs de zee, over het strand of voor een wandeling door het bos, weilanden of door dorpjes. Er is meer dan voldoende keuze.

Fietsen / Mountainbiken / Wielrennen

Met meer dan 800 kilometer aan fietspaden is Bretagne een must voor zowel de actieve als recreatieve fiester. Tijdens uw tocht komt u altijd langs gezellige dorpjes waar u even kunt stoppen voor een koffie. U kunt kiezen voor fietspaden in de binnenlanden of langs de kust. Met name de Monts D’ Arree (het oudste gebergte van Europa) biedt tal van mountainbike routes voor de sportieve fietser.

Watersport

De kustlijn van Bretagne beslaat 3000 kilometer. Bretagne en de zee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is niet voor niets dat er voldoende watersportmogelijkheden zijn. Door het eindeloze aanbod aan baaitjes en stranden, zijn er altijd wel plekken te vinden die voldoen aan jouw wensen. Watersporten die veel beoefend worden in Bretagne zijn: zeilen, windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, kanoën en zwemmen.

Golfen

Bretagne is geliefd onder golfers door het ruime aanbod, de schoonheid en kwaliteit van de golfcourses. Sommige mensen zeggen dat Bretagne op de tweede plek komt van beste golfplekken in Europa. De banen zijn zelden druk en brengen u langs schitterende plekken. Terwijl u afslaat heeft u uitzicht op een prachtige baai of een groen bos met een kasteel op de achtegrond.

Paardrijden

Bretagne is uitstekend te paard te ontdekken. Door de gehele provincie liggen uitstekend onderhouden ruiterpaden die u langs al het mogelijke natuurschoon leiden. Het is tevens mogelijk om een rondreis per paard te maken waarbij u elke avond op een andere plek overnacht.

Duiken

Voor de ruige kust en winterstormen zijn er heel wat schepen vergaan rond de Bretonse kust. Dit biedt volop mogelijkheden voor magnifieke wrakduiken. Daarnaast kan er door de talloze baaitjes die Bretagne telt eindeloos gedoken worden, steeds op andere plekken. Daal af langs de rotspartijen en laat u verbazen door de prachtige onderwaterwereld. U ziet onder andere zeepaardjes, zeebaarsen, kreeften, harders en kelpwouden. 

Vissen

Houdt u van zeevissen en wilt u bijvoorbeeld makreel of zeebaars vangen? Of zit u liever aan een meertje in alle rust te genieten? Door het oneindige water in Bretagne biedt de regio voor zowel de recreatieve visser als voor de sportvisser voldoende mogelijkheden.