VisitBreizh.com


Plaatsen 

Frankijk is ingedeeld in verschillende departementen. Bretagne bestaat uit vier departementen namelijk: Ille-et-Vilaine, Cotes d'Armor, Finistere en Morbihan. Alle departementen kennen hun eigen en unieke kenmerken maar hebben een gemeenschappelijke deler, de schoonheid van Bretagne. Alle Bretonse departementen grenzen aan zee en hebben daarnaast een wonderschoon binnenland. La Clé de Taulé ligt in Noord Finistere. 

Finistere
Finistere is vooral bekend om haar kuststroken. Finistere betekent het einde van het land en het departement doet haar naam eer aan. Finistere kenmerkt zich door een enorme variëteit aan kustlijn. In Finistere vindt u naast ruige kliffen en imponerende vuurtorens tevens rustige, kindvriendelijke baaitjes met witte zandstranden. Daarnaast kent het departement tal van authentieke plaatjes en middeleeuwse steden zoals Morlaix, Roscoff, Brest, Crozon, Quimper en Pont-Aven.

Plaatsen rond la Clé de Taulé
De gemeente Taulé ligt vlakbij de mooie stad Morlaix. Het oude centrum van Morlaix kenmerkt zich door de karakteristieke haven, middeleeuws viaduct en vakwerkhuizen. Hier vindt u tal van gezellige restaurantjes en vertier. In de nieuwe wijken van Morlaix kan er veelal geshopt worden in winkeltjes en boetiekjes. Boodschappen worden gedaan in de gigantische supermarkten.  Tevens vindt u in de buurt echte Bretonse kustplaatsjes zoals Carantec, Saint Pol de Leon en Roscoff met tal van leuke winkeltjes en goede restaurants. Een bezoek aan de gezellige markten van deze plaatsjes mag u zeker niet overslaan. In de haven van Roscoff koopt u bijvoorbeeld verse vis rechtstreeks van de vissersbootjes. Wij leggen die graag 's avonds voor u op de barbeque. 


Binnenland
Bretagne is altijd afhankelijk geweest van de zee. Alle departementen liggen aan zee en de kust is dan ook nooit ver weg. Toch is een bezoek aan de binnenlanden van de departementen zeer aan te raden. In de binnenlanden vindt u indrukwekkende kastelen, prachtige bossen en schilderachtige boerendorpjes. De bergen van de Monts d’Arree liggen op enkele tientallen kilometers afstand van ons huis, ideaal voor een mooie dagtocht. De Monts d’Arree is uitermate geschikt voor een mooie wandel- of fietstocht. Het betoverende bos van Huelgoat of een bezoek aan het kasteel van Trevarez zijn zeker de moeite waard.