VisitBreizh.com


Eten

In Bretagne houdt men van goed eten. U kunt dan ook overal voor een schappelijke prijs uit eten. Op het menu staat uiteraard veel vis en zeebanket maar vlees is ook erg geliefd.

Oesters
Oesters zijn er in 12 soorten. Elk met een eigen specifieke kwaliteit en kenmerken. De echte kenner eet de oester rauw op maar en zijn tal van andere manieren waarop u uw oester geserveerd kunt krijgen.

Mosselen
Mosselen zijn net als oesters niet weg te denken uit de Bretonse keuken. Bestel in een willekeurig restaurant een moules-frites en u krijgt een overdaad aan mosselen en frites op uw bord.

                 

Fruits de mer
Het zeebanket mag u niet overslaan wanneer u in Bretagne bent. De combinatie van schaal- en schelpdieren is een typisch Bretons gerecht. Enkele ingrediënten zijn oesters, sint-jakobsschelpen, mosselen, langoustines en zeewier.

Crêpe
Als lunch of als tussendoor kennen de Bretonners de Crêpe (dunne pannenkoek). De menukaart laat vaak een enorme verscheidenheid zien aan verschillende crêpes met zowel zoet of hartig beleg. Crêpes waren vroeger voor de armen mensen als vervanging van brood. Tegenwoordig zijn overal crêperies te vinden en zij bieden een goedkope, snelle en lekkere manier om je honger te stillen.

Bij de bakker
Loop eens een Bretonse bakker binnen en kijk verder dan het stokbrood. In de bakkerij vindt u vaak een overvloed aan taartjes, cakejes en koekjes. Probeer eens typisch Bretonse gerechten als de far breton, een eierflan met gedroogde pruimen of rozijnen of de overheerlijke Bretonse Kouign-aman.