VisitBreizh.com


Bretonse bezienswaardigheden 

Enkele bezienswaardigheden in de buurt die u niet mag missen zijn onder andere de middeleeuwse grafheuvel Cairn de Barnenez, het kasteel van Kerjean, de boottocht naar en een wandeling of fietstocht over ile de Batz, een bezoek aan Chateau du Taureau, een fort middenin de zee en het zee-aquarium Oceanopolis in Brest.

Chateau du Taureau - 5 km
Dit oude fort midden in de baai van Morlaix is te bezichtigen. Het is door de jaren heen gebruikt als verdediging tegen vijanden, gevangenis en woning van de adel. Vanuit het fort heeft u een prachtig uitzicht op de baai. 

Cairn de Barnenez - 20 km
Deze oude grafheuvel dateert van 5000 v. Chr. U combineert een bezoek aan de grafheuvel met het bijbehorende museum. 

Kasteel Kerjean - 20 km
Een prachtig kasteel, symbool van de Renaissance. Het kasteel en de tuin zijn open voor publiek. Tevens zijn er regelmatig wisselende exposities.

Ile de Batz - 30 km
Ile de Batz is een eiland voor de kust van Roscoff.  Een heerlijke plek voor een lange wandeling of fietstocht en vergeet een bezoek aan de botanische tuin niet.  

Oceanopolis - 50 km
Waarschijnlijk een van de mooiste aquaria van Europa. In Oceanopolis maakt u kennis met het onderwaterleven. U ziet hier niet alleen prachtige aquaria met allerlei soorten vissen waaronder haaien, tropische vissen en roggen maar u leert ook de wateren rond Bretagne kennen. Naast vissen zijn er ook onder andere zeehonden en pinguins te zien. 

Overig
In de nabije omgeving van la Clé de Taulé vindt u prachtige wandel- en fietsroutes, uitgestrekte zand- en rotsstranden, de oceaan en meren, middeleeuwse steden, pitoreske dorpjes, eilanden, baaien, bossen, heide en kastelen.

De wandelpaden rond Taule - 0 km

De badplaats Carantec - 5 km

De stad Morlaix - 5 km

Kortom, meer dan genoeg te zien en beleven.