VisitBreizh.com


Bretagne

U weet waarschijnlijk al dat Bretagne het land is van de oesters, de mosselen, de legendes en de druiden. Maar wist u bijvoorbeeld dat Bretagne meer zonne-uren kent dan de Cote d' Azur? Of dat de eerste menselijke aanwezigheid in Bretagne al van 5000 voor Christus dateert?

Bretagne is de meest westelijke provincie van Frankrijk en is opgedeeld in 4 departementen, namelijk Ile-et-Vilaine, Morbihan, Cotes d'Armor en Finistere. De oppervlakte van Bretagne is ruim 27.000 vierkante kilometer en er wonen iets meer dan 3 miljoen mensen. De hoofdstad is Rennes en Bretagne kent 1.268 gemeenten. Enkele bekende Bretonners zijn onder andere Jules Verne (schrijver) en Bernard Hinault (wielrenner / tourwinnaar)
     


Bretagne is ook het land van de legendes.

Denk bijvoorbeeld aan de legende van de Ridders van de ronde tafel, Merlijn de tovenaar en Tristan en Isolde. En dan is er nog de legende over een klein dorpje aan de Bretonse kust dat weerstand heeft geboden tegen de Romeinse heerschappij. Volgens de overlevering konden zij dit doen door een druide die een speciale toverdrank kon maken. Deze drank maakten de inwoners onoverwinnelijk. Het verhaal gaat dat een van de dorpsbewoners als klein jongentje in de ketel met toverdrank gevallen is en daardoor nooit meer een slokje mocht. Hij heeft hier nooit vrede mee kunnen hebben.....

Tijdens een bezoek aan Bretagne maakt u kennis met middeleeuwse steden, pittoreske dorpen, een boeiende geschiedenis, mystiek, legendes, een overweldigende natuur, het buitenleven, de kustlijn, een goede Franse keuken vol vis en vlees en een overdaad aan sportieve mogelijkheden. Daarnaast zijn de mensen gastvrij en staat u niet uren en uren in de file op weg naar uw vakantiebestemming.

Het is dus moeilijk om niet verliefd te worden op Bretagne. Wie er eenmaal geweest is, kent de schoonheid van de natuur, de verlaten baaitjes, de heerlijke keuken en de eeuwenoude cultuur. Natuurlijk kunt u er ook dit jaar weer voor kiezen om in een lange optocht naar een drukke vakantiebestemming in het zuiden te rijden om op een overvol strand te proberen een plek te bemachtigen. Maar het is niet voor niets dat veel Bretonners met een "L'aise Breizh" sticker op hun auto rijden. Hiermee geven zij de ware aard van Bretagne weer, namelijk:

Het gemoedelijke Bretagne!


Kortom: .......................Visit Breizh !!